Vind jij het leuk om post te ontvangen? Geef je dan op voor TragePost. Gedurende vier maanden sturen deelnemers elkaar wekelijks een kaartje met een uitgebreid schrijven of een korte groet.
TragePost kan het begin zijn van contact en ontmoeting in de wijk. Koop een kaartje in de winkel of maak er zelf een. Halverwege de periode is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.
Op 1 november starten twee nieuwe groepen: een met inwoners uit heel de stad Utrecht en een groep met inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern. Je kunt je opgeven via de website. Daar vind je ook meer informatie.
Of schrijf je in voor de nieuwsbrief van TragePost. Zo blijf je op de hoogte waar en wanneer nieuwe groepen die starten.
Aan het begin van de groepsperiode ontvang je een adressenlijst. In de eerste week stuur je een kaartje naar degene die onder jou op de lijst staat.
Bij aanmelding kan elke deelnemer een persoonlijk berichtje toevoegen, wat op de adressenlijst komt te staan. Denk hierbij aan een korte uitleg over wie je bent, waar je blij van wordt of wat jou kwetsbaar maakt.
Deelnemersgroepen worden begeleid door een ‘chef’. Zo’n chef is een verbindende schakel voor een deelnemersgroep. Bij regionale groepen kan een chef een ontmoeting initiëren – voor wie wil.
Meedoen is niet geheel vrijblijvend. Iedere deelnemer doet z’n best om elke week iets te sturen. Want de ander verwacht een kaartje of briefje op de mat. Dat vraagt inzet.
TragePost kent een beweging van geven en ontvangen. Dat creëert verbinding. Naar een idee van Marieke, die haar verhaal onlangs deelde op hoiUtrecht:
“Na de diagnose fibromyalgie, moest ik een stapje terug doen. En opnieuw uitvinden wat wel en niet goed voor me is.”
Marieke werd ziek en moest leren om langzamer te leven. Ze zocht een manier om laagdrempelig in contact te zijn met anderen. Zo kwam ze op het idee: ‘kaartjes sturen, kaartjes ontvangen’… TragePost!
Ga rustig aan de kant van de rivier zitten "Na de diagnose fibromyalgie, moest ik een stapje terug doen. En opnieuw uitvinden wat wel en niet goed voor me is." | Een nieuwe start "Bij FC Utrecht zagen ze hoe ik met de mensen om ging." | Voor mij is overal een vraagteken "Mijn leven is veranderd en ik wil mijn aandacht in het leren lezen en schrijven stoppen." |