Koken is mijn grote hobby. Ik heb laatst voor de iftar nog voor 120 mensen gekookt. Gezellig! Heel gezellig! En heel lekker eten. Couscous met kip. Lekker eten en met elkaar praten. Daar word ik blij van.
Ik kook al heel lang. Toen ik nog werkte, heb ik in veel keukens gestaan. En ook nog 29 jaar in de Broodfabriek van Utrecht. Jammer genoeg ging het restaurant waar ik werkte tien jaar geleden failliet. Toen stond ik op straat.
Maar ik kan niet stilzitten. Dat is echt helemaal niks voor mij. Ik moet wat te doen hebben.
Ik kreeg ontslag. En daarna WW. Ik ging soms als uitzendkracht aan het werk. Daarna kreeg ik een uitkering. Maar ik kan niet stilzitten. Dat is echt helemaal niks voor mij. Ik moet wat te doen hebben.
En omdat ik van koken hou, ben ik gaan koken. In buurthuizen. In buurtkamer De Klop kook ik al tien jaar. En het is altijd gezellig. Mensen vragen wel eens wat mijn lievelingsrecept is.
Omdat ik van koken hou, ben ik gaan koken.
Ik moet dan altijd lachen. “Alles wat Ahmed kookt, is lekker”, zeg ik dan. Ik maak Marokkaanse pannenkoeken, koekjes, bestilla, soepen, couscous en veel gerechten uit de tajine.
Mijn agenda is best vol. Omdat ik zoveel kook. Want ik kook ook in Buurthuis De Dreef en voor Lister. Ik kreeg laatst nog een vraag om voor mensen te koken. Maar er was geen grote keuken. Dan zeg ik nee. Ik heb wel spullen nodig en vuur. Anders kan ik geen lekkere dingen maken.
Ik haal alle boodschappen zelf. Ja, ook als het voor 120 mensen is. Een paar dagen van tevoren denk ik goed na over wat ik wil maken. En dan reken ik uit hoeveel ik van alles nodig heb.
Ik neem nooit een boodschappenlijstje mee. Nee hoor, ik onthoud alles in mijn hoofd. De boodschappen doe ik veel bij de Marokkaanse slager en groenteboer. En natuurlijk ook bij supermarkten.
Ik maak geen boodschappenlijstjes. Ik onthoud alles.
Dit vrijwilligerswerk is zo leuk! Het is soms wel een beetje veel. Ik heb een agenda waar ik alle afspraken bij moet houden. Er is veel belangstelling voor mijn kookkunsten. RTV Utrecht kwam al een keer een filmpje maken. Ik heb ook visitekaartjes en omdat iedereen mij chef-kok noemt, heb ik dat ook op mijn kaartje staan.
Een superleuk gevoel van koken "Ik koos voor de keuken en daar vond ik mijn talent." | Een nieuwe start "Bij FC Utrecht zagen ze hoe ik met de mensen om ging." | Luister naar je lichaam "Tijdens mijn burn-out moest ik weer leren om mijn grenzen te stellen." |