De kracht van hoiUtrecht

hoiUtrecht is geïnspireerd op The Mighty uit de Verenigde Staten. Een website met positieve, inspirerende verhalen. Net als de makers van The Mighty, geloven wij in de kracht van het verhaal. Positieve verhalen genereren immers interactie, gemeenschapszin, participatie en verbinding.

Kracht van het verhaal

De kern van hoiUtrecht is dat mensen hun verhaal delen. Hoofdpersonen vertellen welke belemmeringen zij ervaren om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. hoiUtrecht wil deze mensen, hun kennis en ervaring in een positief daglicht stellen. Hoofdpersonen delen tips over hoe zij (dagelijks) uitdagingen overwinnen.

Het verhaal is het middel. Het doel is dat iedereen de verhalen leest en de hoofdpersonen in hun kracht zien.

Kracht van talent

We mankeren allemaal wel iets. Kijk over beperkingen heen. Het kan jou ook overkomen. Het zou nooit reden mogen zijn van uitsluiting. In al onze diversiteit is het juist een reden van insluiting: jij hoort er ook bij! En als je naar talent kijkt, kan iedereen meedoen!

Kracht van toegankelijkheid

De website en onze sociale media kanalen zijn makkelijk vindbaar en bereikbaar. De vormgeving wordt jaarlijks getoetst door mensen met visuele beperkingen of dyslexie. Verhalen zijn eenvoudig leesbaar en een bezoek is laagdrempelig: je bepaalt zelf hoe je hoiUtrecht bezoekt. Je kunt bovendien reageren en delen wanneer je wilt.

Toegankelijkheid verhoogt bezoekersaantallen, interactie en verbinding.

Kracht van verbinding

Verbinding tussen mensen en verbinding tussen mens en organisatie, ofwel participatie. Contact komt eerder tot stand in je directe omgeving: in de buurt, de wijk, de stad, de maatschappij. In de 21e eeuw begint dat online. Daarom delen wij bij verhalen contactgegevens van de hoofdpersonen. En kun je verhalen lezen van hoofdpersonen die bij jou in de buurt wonen.

De kracht van partnerschappen

hoiUtrecht staat niet op zichzelf. Wij kunnen en willen hoiUtrecht niet op eigen kracht, maar juist in samenwerking maken. Met partners en relaties die ons enthousiasme delen. En dezelfde doelen nastreven: bewustwording, participatie en een inclusieve samenleving.

  • VerhalenPartners die hoofdpersonen aandragen, die verhalen verspreiden of exposeren en waarmee wij inclusieve activiteiten organiseren.
  • MediaPartners die helpen met de verspreiding van de boodschap en de verhalen van hoiUtrecht.
  • Financiële partners die hoiUtrecht steunen met middelen en menskracht.