De kracht van hoiUtrecht

hoiUtrecht is geïnspireerd op The Mighty uit de Verenigde Staten. Een website met positieve, inspirerende verhalen. Net als de makers van The Mighty, geloven wij in de kracht van het verhaal. Positieve, inspirerende verhalen genereren immers interactie, gemeenschapszin, participatie en verbinding.

Kracht van talent: kijk over beperkingen heen. Het kan jou ook overkomen. We mankeren allemaal wel iets. Het zou nooit reden mogen zijn van uitsluiting, In al onze diversiteit is het juist een reden van insluiting: jij hoort er ook bij! En als je naar talent kijkt, kan iedereen meedoen!

Wij geloven in de kracht van verbinding: verbinding tussen mensen en verbinding tussen mens en organisatie, ofwel participatie. Het komt eerder tot stand in je directe omgeving: in de buurt, de wijk, de stad, de maatschappij.

Wij geloven in de kracht van toegankelijkheid: de website en aanverwante sociale media zijn makkelijk vindbaar en bereikbaar. De verhalen eenvoudig leesbaar en een bezoek is laagdrempelig: je bepaalt zelf hoe je hoiutrecht.nl bezoekt en hoe lang.

En wij geloven in de kracht van partners. Partners die ons enthousiasme en de doelen van hoiUtrecht delen. Samen bieden we complementaire activiteiten aan, waarmee we streven naar een inclusieve samenleving.

De kracht van het verhaal

De kern van hoiUtrecht is dat mensen hun verhaal delen. Dat hoofdpersonen vertellen over de uitdagingen waar ze door hun beperking, ziekte of stoornis tegenaan lopen.

hoiUtrecht wil deze mensen, hun kennis en ervaring in een positief daglicht stellen. Onze ervaring is dat zij zichzelf niet zielig vinden, niet anders zijn dan anderen. Dat ze dolgraag willen participeren – en dat ook doen – in onze samenleving.

Het verhaal is het middel. Het doel is dat iedereen die verhalen leest, inziet dat wij samen één inclusieve samenleving vormen, dat iedereen talent heeft en dat wij allemaal van elkaar kunnen leren.

De kracht van toegankelijkheid

Online media zoals een website en sociale media zijn te allen tijde toegankelijk. Een bezoek is bovendien laagdrempelig: je klikt door via sociale media en je leest het verhaal op je mobiel of tablet.

En dat geldt niet alleen voor bezoek, ook voor interactie: je kan reageren en delen wanneer je maar wilt. Het is niet aan tijd gebonden. Het verhoogt bezoekersaantallen, het verhoogt interactie en het verhoogt verbinding.

Door online aanwezig te zijn bereiken wij veel mensen. Veel meer dan wanneer hoiUtrecht (alleen) offline aanwezig is. Fysieke bereikbaarheid is tijd- en locatiegebonden. Met name voor onze hoofdpersonen en deelgenoten, die leven met een beperking of lijden aan een ziekte.

  • Vindbaarheid: hoiUtrecht en de verhalen zijn makkelijk te vinden.
  • Bereikbaarheid: de website hoiutrecht.nl en aanverwante sociale media zijn 24/7 toegankelijk.
  • Leesbaarheid: de verhalen zijn kort en eenvoudig te lezen.
  • Laagdrempelig: Je kiest zelf hoe je de website bezoekt (met computer, laptop, tablet of telefoon) en hoe lang: lees één verhaal of meer.

Dit wordt jaarlijks getoetst door mensen met visuele beperkingen en dyslexie.

De kracht van verbinding

Onze focus ligt op inspireren en verbinden. Bezoekers kiezen zelf of ze blijven lezen, motivatie putten uit een verhaal, inspiratie willen delen, willen participeren in discussie of op zoek zijn naar persoonlijk contact. In de 21e eeuw begint dat online. Daarom delen wij bij verhalen contactgegevens van onze hoofdpersonen.

De kracht van partners

hoiUtrecht staat niet op zichzelf. Sterker nog: wij streven verbinding na. Niet alleen van hoofdpersonen, hun naasten en onze volgers en lezers, maar ook van en met partners. Wij kunnen en willen hoiUtrecht niet op eigen kracht laten draaien, maar op samenwerking en partnerschappen. Partners die onze belangen delen.

VerhalenPartners die bijdragen door hoofdpersonen aan te dragen en waarmee wij inclusieve activiteiten organiseren. MediaPartners die helpen met de verspreiding van de boodschap en de verhalen van hoiUtrecht. En financiële partners die hoiUtrecht steunen met middelen en menskracht.