Maandag 7 oktober is de officiële opening van foto-expositie Vrij Rollen op het Stadskantoor. Aansluitend vindt het Mensenrechtencafé ‘Drempels Weg’ plaats. Daar worden de verhalen van medeorganisatoren Andrea Schouw-Naphegyi en Taco-Nijhoff geëxposeerd.
Van 7 tot 11 oktober is de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Het initiatief van Ieder(in) heeft dit jaar het thema: ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’.
In Utrecht wordt een inclusief programma gepresenteerd door de gemeente Utrecht, Mensenrechtencoalitie Utrecht en onze VerhalenPartner Solgu:
Op maandag om 16.00 uur opent wethouder Diepeveen de foto-expositie Vrij Rollen op de eerste verdieping van het Stadskantoor. Foto’s met goede en slechte voorbeelden van toegankelijkheid in Utrecht en suggesties voor verbetering.
Daarna kun je direct door naar de elfde verdieping voor het Mensenrechtencafé ‘Drempels Weg!’ met presentaties en workshops over toegankelijkheid. Na een algemene presentatie kun je kiezen uit drie workshops. En tijdens de borrel kun je de verhalen lezen of onze informatiestand bezoeken.
“Ik probeer me niet tegen te laten houden door ontoegankelijkheid.”
“Ik moest toegeven dat ik een hulpmiddel nodig had. Ik heb geleerd dat dit een teken van kracht is.”
Later in de week doen ambtenaren van de gemeente Utrecht ervaringstour van het Solgu. Gebiedssecretarissen, stedenbouwers en ambtenaren die zich met voorzieningen in de stad bezighouden.
De foto-expositie Vrij Rollen is vrij toegankelijk. De expositie hangt tot 31 oktober bij Burgerzaken op het Stadskantoor. Daarna gaan de panelen mee op tournee met de voorstelling Buitengewoon van het Stut Theater.
Is er tijdens een evenement ruimte voor een verhalenexpositie of informatiestand? Kies een paar verhalen uit onze bundel en wij verzorgen de expositie.
De wereld ontdekken, dat blijf ik doen "Ik maak graag mooie foto’s voor Instagram. Ik heb 12.000 volgers, dat waren er in de goede dagen zelfs 15.000." | Ik hou niet van hokjesdenken "Ik heb misschien wat meer krasjes dan anderen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet kan werken." | Het verleden samen delen "Toen mijn moeder overleed wilde ik iets voor de ouderen van Indische afkomst doen." |