Verhalenverzamelaars gevonden!

VerhalenWorkshop met Buurtcamping

hoiUtrecht en De Buurtcamping hebben de handen in een geslagen. Aanstaand weekend worden er vanaf de campings verhalen van bezoekers verzameld door het mediateam. Samen hebben wij de verhalenverzamelaars opgeleid tijdens de VerhalenWorkshop.

Verhalenverzamelaars

Verhalenverzamelaars Fleur, Marieke, Nadine en Ramona hadden zich aangemeld en kregen de workshop cadeau. Tijdens de training kwamen een aantal zaken aan bod:

  • Uitnodigen: bezoekers aanspreken en vragen voor een (persoonlijk) gesprek.
  • Interviewtechnieken: hoe stel je welke vragen en in welke volgorde.
  • Uitschrijven: verwerken van de informatie tot een consistent verhaal.
Mediateam in opleiding

Verhalenverzamelaars Fleur, Marieke, Nadine en Ramona

De VerhalenWorkshop is niet alleen nuttig voor De Buurtcamping, maar ook voor later. Saskia Derks en Rachelle van Dam hebben de workshop voorbereid en verzorgd. Gisteravond vond de workshop plaats.

Wat doen we met de verhalen?

De verhalen worden gebruikt voor impressies en verslaglegging op De Buurtcamping. En, samen met de beelden van LFB- en hoiFotograaf Angela, wordt hier op hoiUtrecht een fotoverhaal gepubliceerd.

VerhalenWorkshop hosten?

Het liefst laten we mensen in hun eigen woorden hun verhaal vertellen, of opschrijven. Sommige mensen hebben echter moeite de juiste woorden te vinden. Vandaar dat we de VerhalenWorkshop hebben ontwikkeld. Tijdens deze workshop nemen we de deelnemers – letterlijk en figuurlijk – aan de hand bij het schrijven van hun verhaal.

VerhalenWorkshop hoiUtrecht Buurtcamping werkblad

Het werkblad speciaal gemaakt voor deze VerhalenWorkshop.

hoiUtrecht zoekt regelmatig ruimte om een workshop te faciliteren. Wil jij of jouw organisatie ruimte beschikbaar stellen voor een workshop? Of ben je geïnteresseerd in een VerhalenWorkshop voor medewerkers en/of cliënten? Neem dan contact met ons op.

Update

Het fotoverhaal is inmiddels verschenen. Omdat we zo veel inspirerende bezoekers op De Buurtcampings tegenkwamen, publiceren we ook een aantal van hun persoonlijke verhalen.

Resultaat van deze samenwerking met LFB en De Buurtcamping zijn niet alleen verhalen. Zowel Angela en Marieke nu officieel tot het hoiTeam zijn toegetreden. Respectievelijk als fotograaf en schrijver.

Volgende
Vorige