Leerlingen Happy Kids maken eigen verhaal

hoiUtrecht Happy Kids School Verhalenworkshop

Kan een klaslokaal ook buiten vier muren bestaan? Het was bijzonder leuk om de hoofdpersonen van het Happy Kids-verhaal letterlijk uit de vijver van de zeven stroompjes te vissen.

Onze Saskia was vlak voor de zomervakantie te gast op de Happy Kids School om een VerhalenWorkshop te geven. De leerlingen verzonnen hun eigen vragen, bedachten zelf de antwoorden, gaven tips en maakten de foto’s. Het resultaat lees je morgen!

Hoogbegaafd en hooggevoelig

Het team van de Happy Kids School heeft oog voor de behoeften van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen en biedt vernieuwend onderwijs.

Talenten van de kinderen worden ingezet om te werken aan het zelfsturend & zelflerend vermogen en aan hun zelfstandigheid & zelfvertrouwen. Hierbij hoort: ervaren, onderzoeken, experimenteren, kritisch nadenken, presenteren.

De zes V’s

Veel kinderen op de Happy Kids School voelden zich op andere scholen niet thuis. Ze vertelden dat ze vrijheid misten. Sommigen liepen vast in de structuur van het onderwijs, anderen in sociale contacten.

Samen met iedereen die betrokken is bij de school werkt Happy Kids vanuit de zes V’s: vriendelijkheid, vrijheid, verantwoordelijkheid, vrolijk, vrienden, vertrouwen. Afgestemd op de specifieke situatie en waarbij open & eerlijke communicatie essentieel is.

Drie verhalen

HoiUtrecht en de Happy Kids werkten samen aan drie verhalen over deze school. Het eerste verhaal gemaakt door de leerlingen verschijnt deze vrijdag. Later dit jaar lees je ook op hoiUtrecht de verhalen van twee ouders.

VerhalenWorkshop

Ook interesse in deelname aan een VerhalenWorkshop? Of wil je een van de workshops hosten? Op onze website vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Volgende
Vorige