VerhalenWorkshop hosten

hoiUtrecht nodigt ervaringsdeskundigen – en iedereen die privé of tijdens werk met hen te maken heeft – uit hun verhaal te delen. Wij hopen ze aan te zetten tot vragen, luisteren en op te schrijven. Daarvoor vragen we de hulp van lokale organisaties:

Voor de VerhalenWorkshop zoeken we partijen die hun ruimte beschikbaar willen stellen. Of instanties die de workshop willen opnemen in het activiteitenaanbod voor ‘hun’ ervaringsdeskundigen.

Vorm en inhoud

Het liefst laten we mensen in hun eigen woorden hun verhaal vertellen, of opschrijven. Sommige mensen hebben echter moeite de juiste woorden te vinden. Vandaar dat we een VerhalenWorkshop hebben ontwikkeld. Tijdens deze workshop nemen we de deelnemers – letterlijk en figuurlijk – aan de hand bij het schrijven van hun verhaal.

Elke workshop wordt op maat gemaakt voor de doelgroep, zoals:

  • volwassenen
  • kinderen
  • koppels van ervaringsdeskundigen en begeleider(s)

Voor individuele deelnemers

Deelnemers worden aan de hand van vijf vragen begeleid om te schrijven over hun situatie. Hoe zij en mensen uit hun omgeving omgaan met (dagelijkse) uitdagingen. Welke talenten ze daarbij inzetten of (daardoor) ontwikkeld hebben.

Voor koppels

In de workshops voor koppels concentreren we op de samenwerking. We beogen de verschillen op het gebied van communicatie te overbruggen, kleiner te maken. De focus daarbij ligt op het gesprek: vragen stellen en luisteren naar de antwoorden. Begrip en respect voor elkaar’s kunde en talenten staan centraal.

Zo hopen we zorgprofessionals, welzijnswerkers, beleidsmedewerkers aan te zetten tot vragen, luisteren en opschrijven.

Interesse in de workshop?

Ben jij of is jouw organisatie geïnteresseerd om de workshop te hosten? Neem dan contact met ons op.

Samen organiseren

Wil je de VerhalenWorkshop aanbieden aan bijvoorbeeld je leden, cliënten of bezoekers van een evenement? Dat kan! We organiseren het graag samen.

Collega’s en begeleiders betrekken bij de workshop? Ook dat kan, we bereiden het materiaal voor op samenwerking tussen koppels.

Ruimte

hoiUtrecht staat open voor individuele aanmeldingen voor workshops. Dat betekent dat we regelmatig vergader- of lesruimte zoeken om een workshop te houden. Wil jij of jouw organisatie ruimte beschikbaar stellen voor circa 20 deelnemers? We gaan er graag op in!

Voorbeelden

We hebben al een aantal workshops gefaciliteerd, samen met o.a. De Buurtcamping en op de Happy Kids School.

Een aantal deelnemers hebben hun verhaal ingediend bij hoiUtrecht. Bekijk hier de verhalen die als gevolg van de workshop tot stand kwamen.