Verhalen maken de mens. Inspirerende Utrechters aan het woord.

VerhalenWorkshop hosten

De makers van hoiUtrecht koesteren al sinds 2015 de droom dat de verhalenbundel wekelijks gevuld wordt met ingezonden verhalen. Dat Utrechters zich uitgenodigd voelen hun verhaal te delen.

Samen verhalen maken

Het liefst laten we mensen in hun eigen woorden hun verhaal vertellen, of opschrijven. Sommige mensen hebben echter moeite de juiste woorden te vinden. Vandaar dat we een VerhalenWorkshop ontwikkelde. Tijdens deze workshop nemen we de deelnemers – letterlijk en figuurlijk – aan de hand bij het schrijven van hun verhaal.

De VerhalenWorkshop

Elke workshop wordt op maat gemaakt voor de doelgroep. We kunnen workshops geven aan:

  • individuele schrijvers
  • kinderen
  • mensen met een krasje, eventueel met een begeleider erbij
  • koppels, zoals bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen en professionals
Bij die laatste beogen we de verschillen op gebied van communicatie te overbruggen, kleiner te maken. De focus daarbij is op het gesprek: vragen stellen en luisteren naar de antwoorden. Begrip en respect voor elkaar’s kunde en talenten staan centraal.

Zo hopen we zorgprofessionals, welzijnswerkers, politieagenten, beleidsmedewerkers en iedereen die in zijn werk met mensen te maken heeft, aan het vragen, aan het luisteren en liefst daarna aan het schrijven te zetten.

VerhalenWorkshop hosten?

hoiUtrecht staat open voor individuele aanmeldingen voor workshops. Dat betekent dat we regelmatig ruimte zoeken om een workshop te houden. Wil jij of jouw organisatie ruimte beschikbaar stellen voor een workshop? Neem dan contact met ons op.

Geïnteresseerd in een workshop voor koppels, met medewerkers en cliënten? Geef dat dan aan bij de aanvraag.