Verhaal van Sandra op ShivA

Logo Shiva

Vrijdag 1 december 2017 was het Wereldaidsdag. Speciaal voor die gelegenheid was de HIV-positieve Sandra bereid haar verhaal te vertellen. Eén van de organisaties waar ze veel steun heeft gevonden is ShivA. En recent is Sandra’s verhaal ‘HIV? Durf te dromen!’ ook op de website van ShivA verschenen.

Sandra

Vijf jaar geleden bleek dat Sandra als politiek activiste in haar geboorteland Zimbabwe niet meer veilig was. Ze vluchtte voor het regime van Robert Gabriel Mugabe en kwam in 2012 in Nederland. Ze woont sinds 3 jaar in de Vogelenbuurt in Utrecht. Haar 3 kinderen leven bij haar ouders in Zimbabwe.

Sandra wilde zo veel mogelijk mensen bereiken met haar verhaal. Ook Utrechters – die net als zij – afkomstig zijn uit een ander land en Nederlands nog niet machtig zijn. Haar verhaal is daarom ook in het Engels verschenen op hoiUtrecht.

Positive Sister

Een citaat uit het verhaal van Sandra:

Ik heb er bewust voor gekozen mensen in mijn omgeving niet te vertellen dat ik hiv-positief ben. Niet uit schaamte, maar een eventueel stigma houdt voor mij in dat ik dat moet bestrijden. En ik wil niet meer vechten. Ik wil positief in het leven staan. Door andere vrouwen te steunen.

Inmiddels is Sandra zelf actief bij ShivA, als een zogenaamde Positive Sister. Ze begeleidt hiv-positieve vrouwen tijdens hun tocht naar acceptatie. Sandra helpt ze bewust te worden, zodat ook zij realiseren dat ze nog een heel leven vóór zich hebben.

ShivA

ShivA staat voor Spiritualiteit, hiv & Aids. ShivA is er voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. Mensen met hiv en aids, hun partners, vrienden, familie bieden ze ondersteuning. Dat doen ze met activiteiten en persoonlijke begeleiding.

Samen met de hulp van ervaringsdeskundigen, zogenaamde Positive Sisters en Positive Brothers. Online kun je al kennismaken en je laten inspireren door levenskracht verhalen van deelgenoten.

Supertrots zijn we dat Sandra’s verhaal ‘HIV? Durf te dromen!’ nu onderdeel maakt van de levenskracht verhalen op shiva-postief.nl. Het verhaal is zowel in het Nederlands als in het Engels hergepubliceerd.

Verhalen van hoiUtrecht delen

Ben jij, je website, magazine of ander medium geïnteresseerd in het publiceren van een verhaal van hoiUtrecht? Laat het ons per mail weten in welk verhaal je geïnteresseerd bent.

Volgende
Vorige