Vakantiegevoel

Vakantiegevoel

De foto’s zijn aangevuld met verhalen van buurtbewoners en vrijwilligers van de drie buurtcampings. Zowel op zaterdag als zondag was het prachtig weer met veel activiteiten.

Park de Gagel in Overvecht

Sophia: “De Buurtcamping geeft echt een vakantiegevoel, alsof we even weg zijn.” Haar dochter Lina (8) vond de koets met paarden gister het leukst, en ze verheugt zich op de bingo. “Vorig jaar had ik een fotolijstje gewonnen!”

“Tijdens het ritje met de paarden hadden we even het gevoel dat we in Marokko zaten”, vertelt Sophia.

Buurtcamping Foto 1 Paardrijden

Foto door Ton van de Blaak

Buurtcamping Foto 2 Buurtkamer
In Buurtkamer de Klop delen Araceli en Bertus hun ervaringen.

Bertus (70): “Ik heb genoeg narigheid meegemaakt. Dat er nu mensen uit de buurt gezellig bij elkaar zijn, vind ik heel leuk. Ik ben vaak alleen, terwijl ik er zo eentje ben van, hoe meer zielen des te meer vreugd.”

Araceli logeert dit weekend op camping de Gagel met haar twee kinderen. Het is voor haar de eerste keer met kinderen op stap, een soort van oefenkamperen dus. “Ik moest creatief zijn met geld en dan is in de buurt kamperen wel zo gemakkelijk.”

Buurtcamping Foto 4 Tentjes
Een Syrisch jongetje, dat pas een maand in Nederland woont, wil graag kamperen op De Buurtcamping.

Zijn familie heeft geen kampeerspullen, maar dat is geen probleem. Voor hem en zijn broer zijn direct een tent met luchtbed en slaapzak geregeld.

Campingbeheerders Doris en Patrick van Park de Gagel beheren de camping voor het eerst.
Buurtcamping Foto 3 Campingbeheerders
Doris: “Het is super om samen te werken met zo’n diverse groep mensen. Onze vrijwilligers hebben allerlei achtergronden, sommigen zijn verstandelijk of lichamelijk beperkt, anderen dealen met een verslaving. Het is een representatie van de buurt. Ze werken allemaal mee. Er is hier saamhorigheid.”

Patrick valt haar bij: “Het samenwerken met, en het activeren van verschillende groepen mensen, dát maakt de Buurtcamping. Het is iets dat ik nooit eerder heb gedaan.”

Noordse Park in Pijlsweerd

Voor dag en dauw – als iedereen nog slaapt – is Ramona al op om koffie te zetten voor de wakker wordende campinggasten. In de Leger des Heils bus wordt de koffie gezet. ’s Nachts slaapt ze in de bus. Een matje uitgerold in het gangpad. Om er ’s ochtends weer vroeg bij te zijn. De bus doet tevens dienst als kledingwinkel.
Buurtcamping Foto 10 LdH Kledingruil

Buurtcamping Foto 6 Portret

Xenia: “Ik vind het leuk dat hier mensen komen van allerlei culturen. Suriname, Syrië, Nederland, alles mixt. Het bijzondere vind ik dat mensen hier dingen kunnen doen die je normaal niet doet. Er is een vuurshow en je kunt je portret laten tekenen.”

Buurtcamping Foto 7 Dansende kinderen

Vrijwilliger Fleur: “Het is hier gezellig voor kinderen. Er wordt gezongen en gedanst. De kinderen zijn helemaal happy de peppie.”

Buurtcamping Foto 8 Jan aan het sjoelen
Daar heb je Campingburgemeester Jan weer!

Hij verzorgt dit jaar de sandwiches.

Gelukkig heeft hij ook tijd voor ontspanning: even ouderwets sjoelen.

Daarnaast deelt hij graag zijn ervaringen over De Buurtcamping. Zijn verhaal van 2016 lees je hier en van 2017 op de website van De Buurtcamping.

Vrijwilliger Jan Oedse treft een oude bekende, een trouwe bezoeker. Onder het genot van een ijsje, kletsen ze bij.
Buurtcamping Foto 9 Jan Oedse

Majellapark in West-Utrecht

Campingbeheerders Merel en Kathelyn en voormalig stagiair Petra delen wat zij bijzonder vinden.
Buurtcamping Foto 11 Mensen ontmoeten
“Als je om je heen kijkt, dan zie je mensen praten met elkaar of ze elkaar nu al kenden of niet. Dat mensen elkaar hier écht ontmoeten.”

“En het eigen initiatief dat buurtbewoners tonen, dat is echt bijzonder. De kleine dingetjes. Dat mensen er voor elkaar zijn, dat ieder probleempje zo weer is opgelost.”
Buurtcamping Foto 12 Spelletjes spelen bij de Voorkamer
Bij de tent van De Voorkamer kun je spelletjes spelen en is er koffie verkrijgbaar.
Buurtcamping Foto 13 Jeu de Boules
Net buiten het kampeerterrein zijn een aantal bezoekers aan het jeu de boulen. Marjan en Bart zijn net aan een nieuw potje begonnen.
Buurtcamping Foto 14 Muziek in de tent
In de tent worden kinderen geschminkt en de band verzorgt live muziek.
Buurtcamping Foto 15 Fietstour
Tijdens de fietstour bezoeken de partners van De Buurtcamping alledrie de campings. De fietsers zijn het erover eens:

De diversiteit op de campings is zo divers als De Buurtcampings zelf. Prachtig om te zien en te ervaren.

Volgende
Vorige