Stichting hoi opgericht

Logo Stichting hoi

hoiUtrecht maakt sinds 7 juni onderdeel uit van de nieuwe Stichting hoi.

hoiUtrecht startte in 2015 als project, onder de vleugels van Zorgverslimming. Na aanhoudend succes is besloten om zelfstandig verder te gaan. Stichting hoi heeft als doel mensen met en zonder krasje te verbinden, te inspireren en hen bewust te maken van zichzelf en hun omgeving.

Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door teamleden van het eerste uur. Juultje Holla is voorzitter en Carina van Roekel secretaris. Voor de rol van penningmeester zijn we nog op zoek naar een geschikte kandidaat. Naast het bestuur is Barbara Hertogs benoemd tot directeur. Zij worden bijgestaan door schrijver, fondsenwerver en activiteitencoördinator Petra van Straaten.

Foto Oprichters Stichting hoi

v.l.n.r. Juultje, Barbara, Carina en Petra

hoiTeam

Het hoiTeam bestaat uit 15 leden en wordt bijgestaan door verspreiders en vrijwilligers. Bij de start in 2015 heeft columnist Wouter de Heus van het AD, ons geholpen met de beschrijving van ons profiel, doel en strategie. Deze zijn nu opgenomen in de statuten. Dennis van Tiel, werkzaam voor de Vrijwilligerscentrale Utrecht en Taal doet meer, heeft ons de afgelopen tijd geadviseerd over de financiële aspecten van de statuten.

Groei naar zelfstandigheid

hoiUtrecht is uitgegroeid tot een verhalenbundel met lezers uit het hele land. De bundel telt inmiddels 85 verhalen van positieve en inspirerende Utrechters. De website hoiUtrecht.nl is 60.000 keer bezocht. Over de jaren heen zijn verschillende verhalen online en in lokale en landelijke magazines hergepubliceerd. In totaal zijn de verhalen zo’n 55.000 keer gelezen. De community bestaat uit ruim 1.500 volgers en wekelijks bereiken we 4.400 mensen.

hoiUtrecht maken we samen

De meeste verhalen zijn tot stand gekomen in samenwerking met onze 9 officiële partners en talloze relaties. Zij helpen ook mee met de verspreiding van de verhalen. Bovendien organiseren we samen activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn en werken we aan bewustwording en inclusie.

Notaris KAeP

KAeP LogoOok voor de oprichting van de stichting werkten we samen. Met hulp van het Utrechtse notariskantoor KAeP is de stichting opgericht. Zij zijn erg betrokken bij lokale, sociale initiatieven. KAeP is onder andere lid van de Utrechts Uitdaging en zijn ze elk jaar aanwezig op de Beursvloer. Ook woensdag 13 juni kun je weer gratis juridisch advies inwinnen bij ‘onze’ notaris Saskia van den Eerenbeemt.

Wij zijn iedereen zeer dankbaar voor het advies en hulp bij het oprichten van Stichting hoi!

Volgende
Vorige