Nieuwe Verhalenpartner: LFB

Logo LFB

Trots presenteren wij onze nieuwe Verhalenpartner: LFB, de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben een afdeling in Utrecht, gericht op scholing en training.

LFB gelooft in een samenleving waarin mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen. De LFB vindt dat mensen met een beperking, net zoals een ander, een belangrijke rol kunnen spelen in de samenleving. Als vriend of vriendin, buurman of buurvrouw, arbeidskracht of vrijwilliger.

De overlap tussen de visie van LFB en de doelen van hoiUtrecht zijn duidelijk. Wij versterken en vullen elkaar aan.

Samenwerking

LFB ondersteunt hoiUtrecht op drie manieren: door te bemiddelen, te verspreiden en ze hebben aangeboden eens per jaar een inclusieve activiteit te organiseren.

Bemiddeling

Met de hulp van LFB zijn er al twee verhalen verschenen met hoofdpersonen die actief zijn bij LBF: Ellis en Angela. Niet alleen hebben zij hun verhalen gedeeld, maar ook hun medewerking verleend aan het filmpje en de kaart voor de Tour d’Initiatives van de gemeente Utrecht.

Verspreiding

LFB helpt mee met het verspreiden van onze verhalen op sociale media. Alle verhalen, ook die van andere hoofdpersonen. En niet alleen door LFB Utrecht, maar ook vanuit de lokale steunpunten Haarlem, Hilversum, Goes, Winterswijk en Wolvega.

Activiteit

Activiteiten die door mensen met een beperking georganiseerd worden, maar voor elke Utrechter toegankelijk zijn.

Wij zijn trots dat LFB onze partner wil zijn en kijken uit naar verdere samenwerking!

Partner worden
Volgende
Vorige