Nieuw teamlid: schrijver Marieke van Andel

hoiUtrecht teamlid Marieke van Andel

Marieke van Andel meldde zich deze zomer aan voor het mediateam van de Buurtcamping. Ze volgde de VerhalenWorkshop en haar talent voor verhalen maken viel op bij hoiUtrecht. We zagen in Marieke een mooie aanvulling voor het team van hoiUtrecht.

Even voorstellen

Iedere dag gebruiken we taal. Om met elkaar te praten, om verhalen te vertellen, om dichter tot elkaar te komen. Nieuw teamlid Marieke van Andel is dol op taal. Of het nu gaat om Nederlands, Spaans of Arabisch, Marieke gebruikt taal graag als sleutel. De sleutel die de deur naar iemands verhaal opent. Een handige hobby, als je schrijft voor hoiUtrecht!

Eerste verhaal

Haar eerste verhaal voor hoiUtrecht ontstond op De Buurtcamping, waar Marieke met Marjan sprak over de filosofie van jeu de boules. Het werd een gesprek vol mooie metaforen. Want met woorden kun je prachtige kunst maken. Geschreven én gesproken.

Juiste taal

Op haar werk voor CNV Jongeren werkt Marieke aan projecten voor jongeren. Daar zoekt ze naar de juiste taal om een bepaalde doelgroep aan te spreken. Studenten van het mbo bijvoorbeeld, of jongeren met een niet-Nederlandse achtergrond.

Volg Marieke

Op de hoogte blijven van wat Marieke schrijft voor hoiUtrecht? Houdt dan haar portfolio in de gaten. Verder schrijft zij regelmatig verhaaltjes, die je kunt lezen op haar blog somsboek.wordpress.com. De Buurtcamping, DUIC en het Amsterdam Museum hebben haar werk gepubliceerd. Verder schrijft Marieke verborgen verhalen in haar somsboek van papier.

Marieke van harte welkom in ons midden en veel plezier met verhalen maken!

Volgende
Vorige