Nieuw in het assortiment: themaverhalen

Themaverhaal

Uit de gesprekken met onze hoofdpersonen komen allerlei wijsheden, tips en anekdotes naar voren. Vaak meer dan we kunnen toevoegen of verwerken in een enkel verhaal.

Ondanks de diversiteit aan ziektes, stoornissen en beperkingen van onze hoofdpersonen, zien wij ook overlap. Soortgelijke ervaringen in verschillende situaties of met uiteenlopende oorzaken.

Adviezen en tips

Deze ‘verborgen’ adviezen en tips willen wij jullie niet onthouden.

Daarom combineren wij niet eerder verschenen materiaal met stukken uit de gepubliceerde verhalen. En soms vragen vooraf via sociale media we om additionele input. Wij bundelen dit aan de hand van wisselende thema’s.

A-typische gedichten

Met Sinterklaas verscheen al een themaverhaal met gedichten. Een viertal fans van hoiUtrecht schreef over hun gezondheid, ongemakken en uitdagingen.

Wat heb ik?

Het tweede themaverhaal gaat over diagnoses. Of liever gezegd: het ontbreken ervan. Voor sommigen een jarenlang traject van onzekerheid. Anderen worden gediagnosticeerd terwijl ze amper symptomen vertonen. En voor sommige van onze hoofdpersonen maakt het niet uit. Zij focussen zich liever op leren leven met uitdagingen. Iedereen gaat er anders mee om.

Oproep

Zijn er thema’s die jou aanspreken? Of waar jij interesse in hebt?
Thema’s kunnen uiteenlopen van gebeurtenissen, actualiteiten, evenementen, hobby’s, maar ook zaken die te maken hebben met het ziektebeeld of zorgverleners. Zoals ‘Sinterklaas’ of ‘Diagnose’.

Geef een thema aan ons door? Dan gaan wij ons best doen om er de ervaringen, advies en tips van hoofdpersonen en lezers te verzamelen en te bundelen.

Volgende
Vorige