MIJN zusje

Nog niet zo lang geleden heb ik mijn bedrijf de Ochtendmanager opgericht. Ik vind het zelf heel fijn als mijn gezin op rolletjes loopt en eigenlijk gun ik iedereen na een lange dag werk een ontspannen ‘avondspits’.

De Ochtendmanager is in te huren om je huis op orde te maken als je zelf naar je werk bent. Zodat je weer thuiskomt in een gezellig opgeruimd huis en je tijd kan besteden aan wat echt belangrijk is; je gezin. Het doet mij goed om, naast mijn verantwoordelijkheden als moeder, weer nieuwe dingen te ondernemen en als eigen baas ben ik flexibel, heel handig gezien mijn gezinssituatie. Ik krijg er energie van!

Alleen Down

Ik heb nooit getwijfeld over Kirstens komst. Toen ik 15 weken zwanger was voelde ik haar al schoppen, heel vroeg. Pas later, na de echo, werd duidelijk dat ik een kindje droeg met verhoogde kans op het Downsyndroom.

Toen had ze bij ons allang haar bestaansrecht verworven. Toch kon ik het eerste jaar alleen maar ‘Down’ zien als ik naar haar keek. Achteraf gezien ging ik zo op in de verzorging dat ik helemaal niet kon genieten. Ik heb mijn best moeten doen om weg te komen van de schuldgevoelens die ik ten opzichte van haar had.

Langzaam kreeg ik meer oog voor haar karakter en leerde ik mijn lieve meisje beter kennen. Ik vind het wel eens jammer dat ik destijds door mijn emoties en zorgen niet kon zien hoe leuk ze is.

Brusjes

Onze zoon Marijn heeft vanaf de eerste dag een sterke band met haar gehad. “Kirsten is MIJN zusje.” Hij is ontzettend gek op haar en stelt zich heel zorgzaam op. Soms maken we daar wel eens gebruik van, bijvoorbeeld als ze bij ons niet wil eten.

Als hij de lepel naar haar mond brengt,
hapt ze namelijk altijd gretig toe.

Maar we waken er wel voor dat hij zich niet te verantwoordelijk gaat voelen. We willen dat ook hij een fijne kindertijd heeft. Als gezin zetten we steeds weer kleine stapjes vooruit, zo gaan we deze zomer voor het eerst kamperen in Domaine Puylagorge. Ze zijn daar ingericht op kinderen met een beperking en er is ook veel leuks te doen voor de brusjes.

Niet maakbaar

Ik heb veel geleerd sinds Kirsten is geboren. Het leven komt zoals het komt. Ik heb leren vertrouwen op mijn intuïtie; mensen proberen je van alles wijs te maken, maar je moet jezelf serieus nemen. Dan ga je maar een keer op je bek, in je hart weet je vaak wel dat het goed zit.

Volgende