Meer een doener dan een prater

hoiUtrecht Jan Meer een doener dan een prater

Jan en Sonja zijn elke zaterdag in de speeltuin te vinden van het Noordse Park. Het is nu nog rustig, maar daar komt binnenkort verandering in. Als vrijwilligers zorgen Sonja en tante Ollie ervoor dat de speeltuin elke dag open is. En als het kan, dan helpt Jan mee. Hij let op, doet kleine klusjes en ruimt op als dat nodig is. Alles is straks tiptop in orde voor De Buurtcamping 2017! Jan kijkt er nu al ontzettend naar uit.

Mooiste herinnering

Hij heeft goede herinneringen aan De Buurtcamping die hij in 2016 beleefde in Speeltuin Noordse Park. Net als de driehonderd buurtgenoten die hier hun tent opzetten. Vraag Jan naar de Buurtcamping en er verschijnt een grote lach op zijn gezicht. Het kampvuur, de bingo en de playbackshow. Het was allemaal beregezellig, vinden zowel Jan als zijn moeder Sonja.

Vraag Jan naar de Buurtcamping en er verschijnt een grote lach op zijn gezicht.

Maar zijn mooiste herinnering heeft Jan meegenomen: de burgemeestersketting. Vorig jaar werd hij verkozen tot Burgemeester van de Buurtcamping. Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, kwam persoonlijk naar het Noordse Park om Jan de ambtsketting om te hangen.

Voorbereidingen in volle gang

Het is nog niet zover, maar de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Jan werkt graag mee als vrijwilliger om de aanstaande Buurtcamping weer tot een succes te maken. Hij gaat de buurt in om flyers uit te delen en zoekt sponsors. Zijn werkgever Albert Heijn heeft hij alvast weten te strikken. Zij zorgen voor het ontbijt.

Gulle lach

Jan werkt al jaren twee ochtenden in de week bij de Albert Heijn in winkelcentrum Terwijde. Van de dozen met witte druiven bij de ingang heeft hij zojuist een keurige stapel gemaakt, dus nu is het tijd om het verpakkingsmateriaal op te ruimen. Meestal is hij druk op de afdeling groente en fruit en anders bij de flessenband waar hij de lege flessen opruimt die klanten hebben ingeleverd.

Jan is altijd enthousiast, is betrokken bij de winkel, kent iedereen en de klanten zien hem graag.

Hoe vindt Jan het bij Albert Heijn? “Leuk!” is zijn antwoord, maar de grote lach op zijn gezicht zegt eigenlijk al genoeg. Supermarktmanager Wouter is blij met zijn kracht. Jan is altijd enthousiast, is betrokken bij de winkel, kent iedereen en de klanten zien hem graag.

Treinen als hobby

De rest van de week is Jan te vinden bij Kopieerservice De Boemerang van Reinaerde. Hier wordt duidelijk met plezier gewerkt en ook Jan heeft er lol in. Hij legt de laatste hand aan een stapel Spoorblokjes.

Een harde werker die snel dingen leert en happy is in de dingen die hij doet.

Deze notitieblokjes hebben een voorkant van de bekende gele borden die op de Nederlandse stations te vinden waren. Als laatste handeling brengt Jan een wikkel om elk blokje aan en stopt ze in een doos. Een mooie taak voor iemand als Jan die treinen als hobby heeft en graag naar het Spoorwegmuseum gaat.

Goede kracht

Begeleider Babette heeft aan Jan een goede kracht. Zij noemt hem een harde werker die snel dingen leert en happy is in de dingen die hij doet. En dat alweer twintig jaar in verschillende vestigingen van Reinaerde.

Volgende
Vorige