Zorgverslimming partner van hoiUtrecht

Logo Zorgverslimming

Toen Wikke en Juultje elkaar ontmoetten, zochten ze hulp om hun idee uit te werken. Het idee: een website met verhalen van mensen die leven met de uitdagingen van hun beperking(en). Wikke kende Marco van Zorgverslimming en hij introduceerde webdesigner Barbara. Juultje nam buurvrouw en schrijfster Saskia mee.

Zorgverslimming

Zo werkt Zorgverslimming. Jij hebt een idee en Zorgverslimming helpt je verder. Het idee is gericht op de zorggebruiker: de hoofdpersonen hebben allemaal een beperking, ziekte, stoornis of zorgen voor een naaste. En hoiUtrecht geeft deze mensen een podium voor hun verhalen.

Het idee is slimmer: hoiUtrecht laat je niet alleen kennis maken met je buren, je kunt ook in contact met ze treden. Altijd en overal, want de verhalen zijn online 24 uur per dag toegankelijk.

En het idee wordt gezamenlijk uitgevoerd. Zo snel als het hoiTeam tot stand kwam, stond er ook een demo versie van deze website. En een paar maanden later lag er een plan voor financiering bij de gemeente Utrecht. Een zeer vlotte en vruchtbare samenwerking dus.

Financieel partner

Zo ziet Zorgverslimming het graag. En hoiUtrecht is super trots dat zij dit project onder hun vleugels hebben genomen. Zorgverslimming draagt onder andere zorg voor de administratie, waardoor wij ons kunnen concentreren op het maken van positieve verhalen. Het verbinden van mensen mét en zónder krasje. En zorgen dat alle Utrechters inspiratie vinden bij buurtgenoten, waarvan je dat op het eerste gezicht niet verwacht.

VerhalenPartner

Zorgverslimming staat als geen andere organisatie midden in de wijk. Zowel in Leidsche Rijn als Vleuten en De Meern. Zodoende dragen zij hoofdpersonen aan die hun verhaal willen delen op hoiUtrecht. Ook helpt Zorgverslimming mee met de verspreiding van de verhalen op Twitter en op Facebook. Volg je Zorgverslimming, dan volg je hoiUtrecht.

Volgende
Vorige