Diagnoseverzamelaar op Supportbeurs & BingoFM

Logo Supportbeurs

Het verhaal van ‘Diagnoseverzamelaar’ Andrea Naphegyi is door diverse media opgepikt en gedeeld. Als gevolg van de (her)publicatie van haar verhaal heeft Andrea talloze reacties ontvangen. Een daarvan delen we graag met jullie.

Supportbeurs

Andrea blogt regelmatig voor Supportbeurs en daar is haar verhaal inmiddels gedeeld.

SupportBeurs.nl is het online platform voor iedereen met een fysieke beperking of hulpvraag, hun naasten en (zorg)professionals. Hier vind je 365 dagen per jaar, 24 uur per dag leuke columns, nieuws, acties, hulpmiddelen en informatie over bedrijven.

Support is het grootste evenement in de Benelux voor bovengenoemde doelgroepen. Support wordt tweejaarlijks gehouden in Jaarbeurs Utrecht. De eerstvolgende editie van Support vindt plaats in de Jaarbeurs van woensdag 30 mei t/m zaterdag 2 juni 2018.

BingoFM

Elke donderdag vragen medewerkers van VerhalenPartner U Onbeperkt aandacht voor inclusie. Andrea deelt eens per maand wat haar bezighoudt. Afgelopen donderdag las ze een passage voor uit haar verhaal. Je kunt het hier terugluisteren:

De aflevering van Lunchpakket van 9 november 2017 luister je hier terug:


Het fragment van het gesprek is te beluisteren van 16m00 tot 22m00.

Reacties

Sinds haar verhaal op hoiUtrecht en Supportbeurs is verschenen, heeft Andrea talloze positieve reacties ontvangen.

Het is een teken van kracht dat je voor hulp kan vragen. Een ander wordt ook gelukkiger als zij of hij ondersteuning kan bieden. Dus houd je jezelf niet tegen.

Naar aanleiding van deze quote van Andrea, schreef een oud-collega haar:

Deze gedachte gaf me enorme kracht. Want dat is precies hoe ik ben, ik vind het moeilijk om hulp te vragen. Het is geweldig dat je je verhaal kan opschrijven en om hulp durft te vragen. Te erkennen dat je het zelf niet kan en afhankelijk bent.

Ook kan niet iedereen zo’n hulpvraag aan. Ik ervaar dit als ik iemand over mijn ziekte vertel. Het verbaast me dat ze dan blokkeren. Het is goed te horen dat jij het wel vraagt en je ook bijgestaan wordt.

Andrea, je hebt me aan het denken gezet. Soms voel ik me wel eens ‘afgeschreven’. Het is moeilijk om daarmee om te gaan. Wat ook al vreemd klinkt, we krijgen kracht van het lijden. We begrijpen de wereld om ons heen beter dan anderen.

Andrea is trots dat haar en alle andere verhalen op hoiUtrecht precies doen waarvoor ze bedoeld zijn: het geeft anderen kracht en inspiratie.

Volgende
Vorige