Verhalen maken de mens. Inspirerende Utrechters aan het woord.

Deelnemen aan VerhalenWorkshop

Intussen staan er meer dan 50 inspirerende verhalen op hoiUtrecht.nl. Waaronder ook een aantal ingezonden verhalen! De makers van hoiUtrecht koesteren al sinds 2015 de droom dat de verhalenbundel wekelijks gevuld wordt met ingezonden verhalen. Dat Utrechters zich uitgenodigd voelen hun verhaal te delen.

Eigen verhaal schrijven

Het liefst laten we mensen in hun eigen woorden hun verhaal vertellen, of opschrijven. Sommige mensen hebben echter moeite de juiste woorden te vinden. Vandaar dat we een VerhalenWorkshop hebben ontwikkeld. We nemen de deelnemers – letterlijk en figuurlijk – aan de hand bij het schrijven van hun verhaal.

De VerhalenWorkshop

Er zijn inmiddels drie varianten:

  • Workshop voor individuele schrijvers
  • Workshop voor kinderen
  • Workshop voor koppels, bestaande uit professionals en ervaringsdeskundigen

Bij die laatste willen we de verschillen op het gebied van communicatie kleiner te maken. De focus daarbij ligt op het gesprek: vragen stellen en luisteren naar de antwoorden. Begrip en respect voor elkaar’s kunde – talenten – staan centraal.

We hopen zorgprofessionals, welzijnswerkers, politieagenten, beleidsmedewerkers en iedereen die in zijn werk met mensen te maken heeft aan het vragen, het luisteren en daarna aan het schrijven te zetten.

Aanmelden?

Geïnteresseerd in een van onze VerhalenWorkshops? Stuur dan een mailtje naar info@hoiutrecht.nl en we nemen dan contact met jou op!