Artiestenleven

HoiUtrecht Shorty

Ik maak mijn hele leven al muziek. Muziek maakt me vrolijk in sombere tijden en het helpt tegen piekeren. Het geeft niet alleen troost en afleiding aan mezelf, maar ook aan anderen. Ik noem mezelf ‘Shorty Music Mobiel’.

De afgelopen jaren waren zwaar voor mij. Mijn vrouw is overleden en afgelopen jaar ook mijn moeder. Mijn vrouw en ik leerden elkaar kennen via de Belangenvereniging van Kleine Mensen. Dat was één knipoog en ‘bingo!’

Ik kan geen noot lezen, maar dat zou je niet zeggen.

Ik heb regelmatig opgetreden met verschillende bekende Nederlandse artiesten, in voorprogramma’s gespeeld in grote zalen of op festivals, waaronder Lowlands. Er zijn zelfs wel eens meisjes naar me toegekomen om te vragen om een handtekening op hun buik!

In de stad

Tegenwoordig rij ik vaak met mijn karretje (scootmobiel) richting de stad, waar ik met andere muzikanten samen speel bij de stadhuisbrug of op andere plekken. Ik kan geen noot lezen, maar dat zou je niet zeggen. Ik zeg altijd: “Kun je rekenen, reken er maar niet op. Kun je schrijven, schrijf dat maar op je buik!”

Er zijn zelfs wel eens meisjes naar me toegekomen om te vragen om een handtekening op hun buik!

Als kind begon ik met klassiek blokfluitles in Arnhem, later kwamen daar andere instrumenten bij zoals drums, toetsen en mondharmonica. De bands ‘Moan’ en ‘Long Tall Ernie & the Shakers’ lieten me wel eens met hen mee drummen. En voor de ‘Shorty Supersound drive-in show’ draaide ik als DJ lekkere jaren tachtig, soul en blues plaatjes, zo ook voorafgaand aan een show van Herman Brood.

Ome Cor’s Benidorm Show met Joris Linssen

Joris Linssen had mij een keer horen spelen in de orgelwinkel op Vredenburg, waarop hij me vroeg of ik ook in zijn show wilde. Toen heb ik twee jaar lang regelmatig opgetreden in zijn ‘Ome Cor’s Benidorm Show’. Ik was dan als clown verkleed en bespeelde de sopranino, dat is de kleinste blokfluit die er is.

Laatst zag ik Gordon in de stad lopen, toen ben ik er meteen achteraan gereden en heb een van zijn nummers op mijn neusfluit gespeeld. Hij had het niet meer van het lachen! En Golden Earring is mijn favoriete band. Ik heb zowaar een keer op mijn fluit gespeeld voor de zanger en hem een cd’tje van mijn muziek kunnen overhandigen.

Synthesizers

Thuis heb ik een kamer met meerdere synthesizers ingericht waar ik met veel plezier op speel. Daarmee kan ik allemaal gekke geluiden maken. Die synthesizers kan ik helaas niet makkelijk verplaatsen, dus in de stad houd ik het bij een aantal mondharmonica’s en mijn sopranino fluit.

Volgende
Vorige