15 Tips: frustratie omzetten in strijdlust

Strijdlust

Opgeven is geen optie, hebben wij geleerd van onze hoofdpersonen. Ondanks tegenslagen gaan ze niet bij de pakken neerzitten. Ze blijven vechten om de juiste zorg te organiseren. Voor zichzelf, kind, partner of ouder. Zodra ze die frustratie omzetten in strijdlust, komt dat ten goede van hun omgeving. Dat wordt hun drijfveer: zorg toegankelijker maken voor anderen in soortgelijke situaties.

Tips en inspiratie

Wij zijn het archief ingedoken en hebben 15 inspirerende tips en quotes op een rijtje gezet. Sommige zijn al eerder verschenen, andere nog niet. Deze wilden we jullie niet onthouden, want wie weet put jij er wel kracht uit?

Ik ben altijd heel positief. Niets is slecht. Iets vervelends is altijd ergens goed voor.

– Yamna, in Positief met een grote glimlach

Als instanties zeggen dat het niet mogelijk is, zorg dat je daar geen genoegen mee neemt. Als jij het niet doet dan doet niemand het.

– Frank, in Ieder kind is anders

Er is zóveel wat we wel kunnen. Laten we daar naar kijken.

– Ellis, in Ik wil dat iedereen kan blijven doorgroeien

Je moet goed beseffen waar je zelf invloed op hebt. Wat kan je zelf doen? Waar je zelf geen invloed op hebt en waar je niets aan kan doen, moet je proberen los te laten.

– Marijke, in Uit de comfortzone stappen

Blijf denken in mogelijkheden. Ik heb een geloof in mijzelf, dat ik dingen voor elkaar krijg. Dat zit in mijn gedrevenheid en passie. Ik vind het belangrijk om dingen te blijven doen die mij energie geven. Ook als moeder van een gehandicapt kind. Ik heb een uitdagende betaalde baan en een actief sociaal leven. Blijf leuke dingen doen en zorg dat het niet voelt als een (te) zwaar leven.

– Karin, in Cadeautje binnen ons gezin

Zorg goed voor jezelf. Laat je er niet onder praten door allerlei regels. We sporten regelmatig en doen beiden ons ding.

– Shirin, in Ieder kind is anders

Sinds de hersenbloeding zit ik in een rolstoel. Maar dat weerhoudt me er niet van om elk jaar naar Suriname te gaan. Ik ben het liefst in het binnenland, waar we sociale projecten opzetten. Je kan daar niet makkelijk komen, en al helemaal niet met je rolstoel. Maar mensen zijn behulpzaam en desnoods word ik in een kruiwagen gezet.

– Carry-Ann, in Je kan veel meer dan je denkt

Mijn boodschap is: probeer vooral en geef niet op. Laat gezonde mensen die het allemaal beter weten je niet vertellen wat je wel en niet zou kunnen omdat je een handicap hebt. Mijn dochter zegt altijd: van proberen kan je leren. Soms lukt het wel en soms ook niet.

– Saskia, in Van proberen kan je leren

Ik heb leren vertrouwen op mijn intuïtie. Mensen proberen je van alles wijs te maken, maar je moet jezelf serieus nemen. Dan ga je maar een keer op je bek, in je hart weet je vaak wel dat het goed zit.

– Karen, in Mijn Zusje

Mijn vrouw en ik hebben ‘auti-humor’. Dat is soms echt onze drijfveer samen. We keken laatst een voetbalwedstrijd waarbij de ruststand 4-0 was en de eindstand 4-4. Conclusie: alle doelpunten zijn in hetzelfde doel gescoord.

– Carlo, naar aanleiding van Asperger: afwijking of meerwaarde?

Ik ben positief. Dat ben ik altijd geweest. Ik probeer ook positief te blijven voor de mensen om me heen. Een klager, nee dat ben ik niet! Als ik goed voor mezelf kan zijn, kan ik ook goed voor een ander zijn.

– Martina, in Een nieuw jaar: een nieuw leven

Het is nu 2017 en ik moet nog steeds opboksen tegen instanties. Van het UWV kreeg ik te horen: als u doof bent kunt u beter geen communicatief beroep kiezen. Ik ben formeel arbeidsgehandicapt maar ik werk al sinds mijn achttiende. Ik heb er inmiddels mijn werk van gemaakt om te strijden voor gelijke rechten. Alles wat ik heb bereikt, heb ik te danken aan mijn eigen vechtlust.

– Corrie, in Communicatie komt van twee kanten

Dan kijk ik om me heen en zie ik al mijn lieve vrienden en familie, en dan ga ik door. Want dàt houdt me op de been.

– Klaske, in Samen sterk

Wij liepen met het organiseren van zorg voor Qwin vast in de bureaucratische molen. Eerst bij de aanvraag van PGB, later bij het vinden van een aangepast huis. Nu beide zaken goed geregeld zijn, blijven we ons inzetten voor gezinnen in een soortgelijke situaties. Wij willen andere ouders graag helpen en adviseren, zodat zij niet hetzelfde hoeven te doorstaan.

– Romy en Waldo, naar aanleiding van hoiUtrecht! Ik ben Qwin

Mensen vragen weleens: hoe doe je dit? Nou… je gaat!

– Annemarie, in Snelkookpan

Volgende
Vorige